1 september luidde een nieuw schooljaar in voor duizenden kids. Maar bij studenten klonk september als muziek in de oren. De herexamens zijn achter de rug maar de vakantie nog niet. Relaxen, reizen of een leuke staycation (lees hier onze tips), voor elk wat wils.

 

Toch denk je best al even aan het komende academiejaar. Een studentenkamer is je allereerste eigen stekje. En hoe gezelliger je je kamer maakt, hoe leuker het wordt er te vertoeven. Mag je niet schilderen of de muur voorzien van enkele extra gaten? Geen probleem! Met deze eenvoudige tricks wordt je studentenkamer je nieuwe gezellige thuis.

 

Breng sfeer met de juiste verlichting

 

Aan de TL-lampen in je kamer mag je wellicht niets veranderen en kaarsen vindt de brandweer dan weer niet zo'n goed idee. Maar met wat strategisch geplaatste sfeerverlichting maak je van je studentenkamer toch een heerlijke loungeplek. Kies voor een leuke staande lamp of een tafel exemplaar. Sommige lampen zorgen voor leuke en originele lichtpatronen op je muren, andere geven een prachtig diffuus licht om bij te relaxen. Hier vind je alvast wat licht inspiratie.

Maak van je bureau(stoel) een pronkstuk

 

Een bureau is onmisbaar als student maar saaie warenhuis-modellen hebben vaak niet de look die je wilt. Kies voor een origineel exemplaar uit hout en werk met accessoires zoals leuke pennenhouders en mini-plantjes om een Instagram-waardige werkplek te creëren. Beperkte ruimte in je kamer? Kies een compact bureau en vul aan met een handige ladenblok die je snel kan verplaatsen.

Besteed ook voldoende aandacht aan je bureaustoel, je zal er vele uren op doorbrengen als student. Met kleurrijke stoffen of lederen bekleding wordt je stoel, net als je bureau, een echt pronkstuk in je kamer. Examens worden er bijna leuk door. Voorzie ook enkele krukjes of poefs voor vrienden die op bezoek komen. Een klein bijzettafeltje neemt niet veel ruimte in en is handig om wat snacks en drankjes op te plaatsen (of kleding op te stockeren).

Vergroot het cosy-gehalte met een leuk vloerkleed

 

Het geheim van elke interieurontwerper. Een vloerkleed geeft een ruimte instant gezelligheid én dempt voetstappen (je buren houden nu al van je). Tapijten en vloerkleden heb je in alle vormen en groottes. Je vindt er dus zeker eentje die perfect in je kot of studentenkamer past.

Je blijft (gelukkig) niet eeuwig in je studentenkamer wonen. Kies je nu voor tijdloze stukken, dan verhuis je je meubels zonder probleem mee naar je eerste echte appartement of huis. Niet alleen goed voor je budget maar ook voor het milieu. Veel succes!