Wij Belgen staan graag in de keuken. Mag het iets meer zijn dan een eenvoudige barbecue? Dan is het hoog tijd voor een gezellige buitenkeuken. 

Wij zetten alle tips op een rijtje.

 

 

Op een zwoele zomeravond doen we dan niets liever dan enkele vrienden uitnodigen voor een hapje en een drankje op het terras. Maar tien keer van en naar de keuken lopen voor je groentjes, pastasalades en die kom overheerlijke Provençaalse saus is niet bijzonder handig. Waar moet je op letten voor je jouw culinaire buitenpretjes cultiveert? Laten we even overlopen.

 

Een goede plek

Om te beginnen moet je natuurlijk het ideale plekje voor je buitenkeuken zoeken. Laten we alvast een misverstand de wereld uit helpen: voor een buitenkeuken heb je helemaal niet zoveel plaats nodig. Zorg gewoon dat je kiest voor een slimme plek en een praktische indeling. Benut jouw plekje optimaal en geniet van al het leuks dat buiten koken te bieden heeft.

 

Een slimme uitrusting

Het perfecte plekje gevonden? Ideaal. Over naar de inrichting. Die kan zo basic of zo uitgebreid zijn als je maar wilt. Wil je jouw buitenkeuken dicht bij je binnenkeuken? Dan heb je misschien geen extra koelkast nodig. Wil je graag ter plekke je kookgerei kunnen afspoelen, of neem je achteraf alles mee naar binnen? Kies je voor een kookvuur, een ingewerkte barbecue of zelfs een pizza-oven? De mogelijkheden zijn legio.

De afwerking

Je toestellen gekozen? Goed zo, dan rest jou alleen nog maar de afwerking. Als je buitenkeuken aan je binnenkeuken grenst, kan je de twee naadloos op elkaar laten aansluiten, wat zorgt voor een knap en indrukwekkend resultaat. Werk af met mooie belichting en overweeg bijvoorbeeld uv-bestendig tapijt voor een extra-tropisch sfeertje.

 

 

 

Je mag natuurlijk ook niet vergeten dat we in België wonen, en dat we dus vaak met een fikse regenbui te maken krijgen. Een bescherming of afdakje voor je buitenkeuken is dus zeker geen overbodige luxe.

We weten het, er valt heel wat te beslissen over de buitenkeuken van jouw dromen. Inspiratie nodig? Neem een kijkje op onze website en laat je verleiden door onze stijlvolle buitenkeukens. Wil je liever persoonlijk advies van een van onze experts? Spring dan eens binnen in een van onze winkels voor slimme tips speciaal voor jou!

 

 

Of toch liever een vuurschaal?

Lijkt een buitenkeuken niet meteen geschikt voor jouw levenstijl? Denk dan ook eens over een firebowl. Een fris alternatief voor een traditionele BBQ waar je zomer en winter van kan genieten. Op 24 en 25 juni kan je bij Prananatha trouwens gratis komen kennis maken met de Kadaï Firebowl. Hier vind je alvast meer informatie over ons Around the World Cooking Weekend.