Kurt en Isabel trokken kortelings naar Bali om inspiratie op te doen voor deze lente en zomer. Ze kwamen terug met een hoop interieurtrends en tips die ze graag met je delen. Ontdek wat er dit voorjaar aankomt in jouw woning en bij Prananatha!

 

Trend 1: Back to nature met veel hout

Waar we in 2017 metalen vooral combineerden met glas, gaan we in 2018 weer wat dichter naar de natuur en kiezen we terug voor hout.

Deze trend merk je niet alleen op in je interieur, maar ook in het alledaagse leven. Meer en meer mensen kiezen bewust voor een meer duurzame levensstijl en dat zie je terug in onze woonkamer. Wees niet bang om verschillende houtsoorten te combineren, de mengeling van natuurlijke materialen brengt meteen gezelligheid in huis én tuin.

Een extraatje bij Prananatha is dat de meeste producten handgemaakt worden, vaak met gerecycleerde materialen.

 

Trend 2: Metallics

In 2018 gaan we voor contrasten, combineer een klassieke zetel of massieve teaktafel met metalen accessoires.

Een streepje metallic in de woonkamer transformeert je interieur in een oogopslag doordat het licht in de ruimte weerkaatst wordt, perfect voor die eerste zonnestralen. Kies bijvoorbeeld voor één van de metallic en handgemaakte lampen die Kurt en Isabel voor jou selecteerden, voor een instant sprankelende sfeer.

 

 

Of ga voor het beste van twee werelden en kies een houten tafel met metalen onderstel. Kurt en Isabel selecteerden enkele pareltjes voor jullie die binnenkort in de winkels in Waasmunster en Knesselare te bewonderen zijn.

 

Trend 3: Frisse kleuren

Misschien wel de grootste verandering voor 2018 is dat de strakke zwart-wit combinatie minder populair wordt. Wit blijft de basiskleur, maar combineren we meer met het zachtere bruin.

Denk hierbij ook aan de natuurlijke houtkleuren uit de eerste trend. Het Scandinavisch geïnspireerde interieur is nog steeds in, maar de strakke kleurcontrasten worden zachter, dankzij de natuurlijke materialen.

Toch gaan we kleur niet uit de weg. Dit voorjaar kiezen we als accent voor frisse en speelse kleuren zoals appelgroen en kobaltblauw. Vergeet zeker okergeel niet, prachtig in combinatie met de metaal- en houttrend. En voor de durvers, kies voor Ultra Violet, de Pantone kleur voor 2018!

 

Trend 4: Haakwerk en vakantiesfeer

Wat Kurt en Isabel opmerkten was dat de trend van de rijke textielen zoals velours en fluweel nog wel even zullen meegaan.

Nieuw dit voorjaar zijn de bohemian, gehaakte textielen. Met de Ibiza-collectie breng je zo de vakantie in huis. De liefhebbers van knitwear gaan hun hartje kunnen ophalen in 2018! Deze trend zal je overigens ook terugvinden in je tuin of op je terras.