Laat je inspireren door dit droomhuis en breng Bali eventjes naar België.

Sluit even je ogen. Stel je voor dat je in het paradijs bent. Een leuk stoeltje aan de bar, een lekkere cocktail in je hand, een zacht briesje in de haren. Open je ogen en bekijk even de foto’s van dit huis in Bali. Is dit niet precies hoe het paradijs eruit ziet? De prachtige Indonesische natuur en het azuurblauwe water spreken natuurlijk vanzelf al tot de verbeelding, maar deze woning is toch echt de kers op de taart.

 

 

 

Inspiratie uit onverwachte hoeken

Het paradijs wordt uiteraard niet op een dag gebouwd en ook dit huis was een heel avontuur voor het team van Prananatha. De typische ‘Prananatha-stijl’ is doorgetrokken in het volledige huis. “Gelukkig hebben Kurt en ik vrijwel dezelfde smaak”, lacht Isabel van Prananatha, “anders zou het weleens een moeilijke bevalling kunnen worden. We houden ervan om verschillende materialen te combineren tot een harmonieus geheel. Soms overvalt de inspiratie je vanuit een onverwachte hoek.”

 

 

 

Het zit ‘m in de details

Het verschil tussen prachtig en eenvoudigweg áf zit vaak in de kleinste details. Kroonstuk van dit project zijn zonder twijfel de twee joglo’s. Dit is een typische Javaanse bouwstijl, waarbij het plafond volledig is gesculpteerd uit hout.

Dit snijwerk komt trouwens ook terug in de andere kamers, zoals bij het fantastische handgesneden hoofdeinde van de bedden in de slaapkamers. “Dat is puur ambachtswerk”, laat Isabel weten, “het duurt minstens een week om zoiets te maken. In een land waar ze zo handig zijn, zou het zonde zijn om dit niet te gebruiken in het huis.”

 

 

 

Ook de kroonluchter in de woonkamer tilt het hele interieur naar een hoger niveau. Een indrukwekkende look voor je huis is vooral een kwestie van die kleine (en soms niet zo kleine) pareltjes te vinden, die dienen als heuse eyecatchers voor alle andere mooie spulletjes in je interieur. Dit huis brengt een mooie mix van Oosters en Westers samen. We zijn dan misschien een beetje bevooroordeeld, maar wij vinden het resultaat hier meer dan geslaagd.

 

 

 

Zelf aan de slag

Wil je zelf ook een stukje paradijs in huis halen? Daarvoor moet je helemaal niet afzakken naar het mooie Bali. Je kan ook je eigen interieur een boost geven met enkele Oosterse invloeden. Onze beste tip? Volg gewoon je buikgevoel. Snuister eens door onze winkel en ontdek de stukken die jouw interieur net dat beetje extra zullen geven. Toch liever een helpende hand? Dan komen we graag bij jou aan huis voor persoonlijk stijladvies. 

Voor nog meer foto's voor Villa Lio, klik hier.