Verander je interieur in een tempel

Wanneer je voet aan land zet in Cambodja heb je het gevoel dat je door een teletijdmachine bent gestapt. De klok tikt er net een beetje langzamer en alles is er zoveel simpeler. De Cambodjanen hebben ondanks hun heftige geschiedenis immer een glimlach op hun gezicht. Misschien omdat ze hun huis en hun levensstijl als heilig beschouwen, waardoor ze meer rust ervaren dan wij Europeanen? Het zou zomaar kunnen.

Heilige grond
Cambodja staat bekend om zijn azuurblauwe zee en ongerepte natuur. En voor lok lac, een gerecht met gemarineerd rundvlees, rijst en een peper-limoendip, zeer geliefd onder backpackers omdat het niet enkel lekker is, maar ook nog eens budgetvriendelijk. Nog een trekpleister voor toeristen? Die vind je net buiten Siem Reap. Daar zie je de tempels van Angkor opduiken. Wat velen vergeten is dat dit eigenlijk een heilige plek is. Net zoals in een kerk word je verondersteld van schouders en knieën te bedekken, ook al is het een stomende 35 graden.

Ware schoonheid
Nog een wist-je-datje: ongeveer 95% van de Cambodjaanse bevolking gelooft in het Theravada-boeddhisme. De tempels van Angkor zijn gebouwd speciaal voor dit geloof. Al millenia lang bouwen mensen de wonderbaarlijkste tempels die door de eeuwen heen uitstekend onderhouden worden en waar pure schoonheid zich schuilhoudt. Schoonheid waar menig bezoeker keer op keer van versteld staat. Schoonheid die onbedoeld rust biedt en tegelijk inspireert. Schoonheid die in elk interieur te vinden zou moeten zijn.

We hebben het dan niet over goud of overdadige luxe, maar materialen en kleuren die jou onbewust de ene keer rust bieden en de andere keer energie geven. Jouw huis is waarschijnlijk het belangrijkte deel van je wereld, want je brengt er het meeste van je tijd door. Je slaapt, eet, speelt, ontspant, leest, kookt er … Hoe vaak je ook weg bent, je huis is de plek waar je altijd naar terugkeert.

Beïnvloedbare rust
En tegelijk is het de enige plek op de wereld waar alleen jij invloed op hebt. Jij bepaalt de kleur op de muur, de stoelen aan tafel, de grootte van je zetel, de vorm van je salontafel … Door jouw huis te vullen met spullen die je graag ziet, die je rust bieden, creëer je dus eigenlijk je eigen tempel. Jouw heilige plek in deze immense wereld.

Klaar om van jouw thuis een ware tempel te maken?
Stap de deuren van ons interieur-walhalla binnen en voel de rust over je heen stromen. Of je nu boeddhist bent of niet, we kunnen allemaal wel wat rust gebruiken, niet?!

Inloggen

Nog geen account? Klik hier