Tropisch wegdromen in je interieur

Wanneer je naar Maleisië vliegt, kom je in een mastodont van een stad terecht: Kuala Lumpur. Eens je de voedselmarktjes afgeschuimd hebt en de leukste bars bezocht hebt, trek je liever door naar de minder bevolkte kant van het land. Because that’s where the magic happens …

Welcome to the jungle
Ooit gedacht dat je een orang-oetan in zijn natuurlijke habitat zou kunnen aanschouwen? Dan ben je nog niet naar Borneo in Maleisië geweest. In deze jungle spot je ’s werelds meest unieke wilde diersoorten. Denk maar aan de neusaap, de Sumatraanse neushoorn, de Borneodwergolifant en de Borneose nevelpanter.

Dit tropisch regenwoud dat ooit het volledige eiland bedekte, is meer dan 130 miljoen jaar oud. Jaarlijks valt er meer dan 2500 mm regen, wat de diversiteit van de flora absoluut ten goede komt. Op één hectare vind je maar liefst 300 verschillende soorten bomen, terwijl je in heel België slechts 25 soorten kan zien! Zo’n 15.000 plantsoorten staan gekend, maar hoogstwaarschijnlijk zijn er nog zoveel meer niet ontdekt en dus onbenoemd. Onderzoekers blijven gefascineerd door het oudste regenwoud ter wereld en blijven elk jaar nieuwe dieren en planten ontdekken.

Rotan meubelen
In oude Chinese en Indiase manuscripten staat Borneo omschreven als het land van goud. Op de ruilposten langs de kustlijn werd gehandeld in goud, ivoor, bijenwas en rotan. Rotan wordt de laatste tijd terug meer en meer verwerkt in meubels. Het materiaal is afkomstig van de rotanpalm, een lange liaan die groeit in de tropen. Het leent zich uitstekend om te vlechten én het is ook enorm sterk en duurzaam. De kracht, natuurlijke uitstraling en de veelzijdigheid van rotan maken dit materiaal zo geliefd. Meubelen uit rotan passen nagenoeg in elk interieur en op elk terras.

Tuinmeubelen uit hardhout
De laatste decennia beschermen heel wat natuurbehoudprojecten de jungle tegen ontbossing. Zo wordt erop toegezien dat de houtkap duurzaam verloopt. Zo wordt er een selectie aan bomen gekapt om er in verhouding meer terug aan te planten. Op die manier blijft ook de productie van tuinmeubelen uit duurzaam hardhout gecontroleerd. Dit type tuinmeubel is absoluut geliefd omdat het elke weersomstandigheid doorstaat en enorm lang meegaat, wat het duurzaamheidsverhaal alleen maar versterkt.

Test het in onze showroom
Wil je zelf ervaren hoe sterk onze tuinmeubelen uit rotan en hout zijn? Neem plaats in onze showroom. Wedden dat je blijft zitten? Roep maar als je er een cocktail bij wilt!

Inloggen

Nog geen account? Klik hier