Meubelen in bouclé stof 

In a bouclé kind of mood

In a bouclé kind of mood

Wat hebben Chanel en onze Louis zetel gemeen? Behalve dat ze beiden een Franse naam hebben, zijn ze ook allebei gemaakt uit bouclé, de luxueuze en zachte stof die zich kenmerkt door het losse geweven patroon. De stof die je in de jaren 50 maar al te vaak op de catwalk en in Vogue zag verschijnen.

Pure couture en luxe maatwerk

In de jaren 50 waren Couture-huizen wild van bouclé, de originele stof die modieus oogde en nog eens oneindige ontwerpvrijheid gaf. Coco Chanel introduceerde de stof bij haar beroemde kostuums: jasjes en rokken die de vrouw meer bewegingsvrijheid gunden. Je kostuum zag er chic uit én was ook nog eens supercomfortabel.

Van modehuizen tot woonkamers

De luxe stof bouclé vind je niet alleen terug in kledingstukken, maar ook in interieurs is bouclé niet meer weg te denken. Niet zo gek, want deze stof is levendig en zacht tegelijkertijd! Bouclé stof is zacht, luchtig en elastisch. Letterlijk betekent bouclé ‘lus’ in het Frans. De stof bestaat uit losse geweven patronen, draden en lussen van verschillende stoffen. Hierdoor zie je onregelmatige nopjes, hobbeltjes of lusjes, die voor een prachtig contrast zorgen in je meubel.

Eenvoudig te combineren

De stof wordt gebruikt in zetels, stoelen, fauteuils, poefjes, kussens … Elk meubel uit deze stof is stijlvol én tijdloos, en laat zich perfect combineren met eender welk materiaal. Denk maar aan een stoel met bouclé stof en houten onderstel, of een zetel met kleurrijke kussens, een poef met messing of koperen voet.

Met meubelen uit bouclé creëer je overigens met gemak een rustgevend interieur. Door hun zachte kleuren vormen ze de rustige basis die je nodig hebt in huis. Nog een tip voor je inrichting? Als je in één ruimte allerlei felle kleuren op de muren combineert, dan zal je daar nooit tot rust komen. Kies daarom altijd voor een beperkt aantal basiskleuren om de hele ruimte mee aan te kleden. Daarna kan je voor enkele eyecatchers gaan, zoals een kussen in een fellere kleur, een poef in een opvallende kleur, een vaas in een bepaald patroon …

Bouclé in onze showroom

In onze showroom ontdek je verschillende meubelstukken in bouclé. Denk maar aan onze Tori vierzitsofa, onze Medusa sofa die in diverse kleuren en opstellingen beschikbaar is of onze Louis-zetel die ook in verschillende kleuren te verkrijgen is. Heb je al een low dining set in huis? Met een lage stoel en tafel kan je een supergezellig hoekje creëren om te genieten van je koffie. Check zeker onze Passe Partout set!

Inloggen

Nog geen account? Klik hier