Maak van je stadstuintje of terras een oase van rust

Onder een stralende zomerzon is het heerlijk om buiten te vertoeven. Je hoeft gelukkig niet te beschikken over een hectare groen om uitgebreid te relaxen. Een kleine stadstuin of terras tover je met enkele mooie must-haves snel om tot een Pinterest-waardige oase van rust.

Geniet van een buiten-woonkamer.

Creëer een leuke zitplek met enkele ligzetels. Heb je iets minder ruimte? Ga dan voor een zitbankje met poef of een klein bistrotafeltje met comfortabele stoelen. Maak het gezellig met kleurrijke kussens. Speel met patronen en textuur. Je kan voor hippe gehaakte kussens gaan of het strakker houden met effen kleuren. Kies voor een eclectische mix of stem net alles op elkaar af.

In de zomer kan het ‘s avonds best wat frisser worden. Ga op zoek naar enkele leuke dekentjes zodat je langer van je terras of tuintje kan genieten. Met enkele kaarsjes of lantaarns maak je er een romantische avond van. ‘s Nachts berg je je kussens en dekentjes op in een mooie rieten mand. Zo blijven ze mooi.

Een verrassende tip voor een echte buiten-woonkamer? Leg een mooi tapijtje op je terras. Vaak zien we vloerkleden enkel binnenshuis maar er is een ruim aanbod aan matjes die je perfect buiten kan gebruiken. Een vloerkleed zorgt voor een warme sfeer en creëert een instant woonkamer-gevoel. Een regenbui op komst? Dan haal je je tapijtje gewoon naar binnen.

Groen op je terras

Planten en bloemen kan je nooit teveel hebben op je terras of in je tuin. Ze fleuren de hele ruimte meteen op. Vraag raad in je tuincentrum bij de aankoop van terrasplanten. Niet elke plant is geschikt voor een kleine tuin of balkon. Sommige planten vragen veel onderhoud, anderen zijn net stressvrij. Zoek planten en bloemen die bij jou passen zodat je er lang van kunt genieten.

Een mooie plant komt pas tot z’n recht in een geschikte plantenhouder of bloembak. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, kan je gaan voor een hangend of een staand exemplaar. Ook hier kan je spelen: met ruwe houtstructuren of gladde oppervlakken. Kies wel voor stevige potten of bakken zodat de wind jouw planten niet meeneemt naar het terras van de buren.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Staat jouw terras vol met allerlei huishoudelijke spullen die je zelden gebruikt? Dan is de kans groot dat je nooit echt gaat genieten van je buitenruimte. Investeer in een mooie opbergkast of mand zodat jouw tuintje of terras een oase van rust wordt. 

Inspiratie voor een gezellig terras of stadstuintje? Kom langs in een van onze winkels en ontdek onze outdoor collectie.

Inloggen

Nog geen account? Klik hier