In the mood … for hidden secrets?

In the mood … for hidden secrets?

Waar Bali vaak genoemd wordt als het meest toeristische eiland van Indonesië, houdt zijn zusje er meer verborgen plekjes op na waar je des te meer kunt genieten van de traditionele Indonesische cultuur. Grote steden gecombineerd met prachtige natuur, en ertussenin magnifieke desolate plekken waar je ware pareltjes ontdekt.


Wonderbaarlijke revelaties
Zo ging het ook met Isabel en Kurt, die er deze zomer enkele weken op uit trokken om nieuwe collecties voor de Prananatha showrooms te selecteren. Hun reis begon bij de grootste meubelbeurs van het continent. Hun inspiratietrip zetten ze verder van Jakarta naar Oost-Java. Een trip van meer dan 500 kilometer, met onverwachte tussenstops.

“In Java vind je geen typische industrieparken, dus rijd je uren over aardewegjes van leverancier naar leverancier. Avontuur verzekerd. En wonderlijke stukken ontdek je er absoluut. Onderweg kwamen we charmante winkeltjes tegen waar we de meest fantastische spullen vonden. In Indonesië weet je nooit wat je kan verwachten. Dat kan gaan van handgekerfde potten en vazen, tot spiegels en parasols”, vertelt Isabel.


Persoonlijke selectie
“Onze collecties kiezen we persoonlijk uit. We zijn geen fan van lukraak kiezen uit een boekje, we zien liever hoe de meubelen en decoratie tot stand komen. Daarom staan we er ook op dat we een blik achter de schermen mogen werpen bij onze Javaanse leveranciers. De making-off in hun magazijn is telkens weer schitterend om te zien”, voegt Kurt eraan toe.


Zwart teak
Waar Isabel en Kurt hun oog het meest op lieten vallen, waren zwarte kasten in teak. Een echte eyecatcher in elk interieur, al zeker als de binnenkant helemaal verlicht wordt. Al een voorproefje? Check de geliefde Pesaro San José kast.


Unieke stukken
Wist je dat ze bij Prananatha ook zelf stoelen samenstellen? Op basis van een bestaand model weliswaar. Met dat basismodel gaan ze experimenteren, ze nemen stukken weg of voegen er net aan toe, om er daarna een sample van te laten maken. Is het volledig naar hun zin? Dan gaan de stoelen in productie.


Soon to be discovered
Binnenkort kan je de nieuwe collectie in onze showroom bewonderen. Verwacht je aan unieke spiegels, decoratie, gedetailleerd uitgewerkte boeddhabeelden, vazen uit carved wood en uiteraard ook de grotere meubelstukken zoals de geliefde Pesaro San José kast. 

 

Inloggen

Nog geen account? Klik hier