In the mood for … een asymmetrisch kleurenpatroon?

in-the-mood-for-color

Voel je de zomer al lonken? Loopt je interieur gelijk aan je zonnige mood? Nee? Tijd om wat Spaanse sferen op te snuiven en je een ware señor(ita) te wanen in je interieur!

 

Laat het je smaken
Barcelona. Waar asymmetrie en het Catalaanse modernisme hoogtij vieren. Waar je ’s ochtends een vlugge tostada con tomate verorbert, om vervolgens de stad in te trekken en langs de bekendste pleinen en pittoreske zijstraatjes te struinen. Waar je ’s middags de Ramblas bewandelt en de Mercado de La Boquería in duikt om er te proeven van de lokale heerlijkheden. Om te ontsnappen van de schroeiende middagzon verschuil je je in een van de talrijke bodegas, met een glaasje vino geaccompagneerd door – what else – tapas.

 

Het land van GaudÍ
Naast het zonnige weer en het talrijke eten, is Barcelona vooral bemind en begeerd voor zijn kunstige parken en gebouwen. Nergens anders vind je meer kleurrijke en kronkelige architectuur. Om duizelig te worden van verwondering!


Wie Barcelona zegt, zegt uiteraard ook Antoni GaudÍ. En wie GaudÍ zegt, zegt kleur. Het hoogtepunt van zijn kunstige uitbarsting is Park Guëll. Hoewel velen van mening zijn dat de Sagrada Família werkelijk alles overstijgt. In het park sta je echter verstomd van alle ongelijke lijnen en het veelvoud aan kleurrijke mozaïeken. 


In een Barcelona mood 

GaudÍ houdt asymmetrie levend in Barcelona. En dat is net hetgeen onze Monthly Mood absoluut typeert, zowel in meubilair als in decoratie. Kies voor twee salontafeltjes van verschillende hoogtes. Plaats een hoge zitbank naast een lagere stoel. Ga voor een boekenkast die het toonbeeld is van onevenwicht. Combineer kleine met grote kussens, in diverse patronen en kleuren. Mix kaarshouders in complementaire kleuren en dan nog het liefste in verschillende hoogtes. En vooral: zorg dat de kleuren ervanaf spatten!
 
De leuze “I know nothing, I’m from Barcelona” gaat hier absoluut niet op, want je weet wat je te doen staat: langsgaan bij Prananatha en de innerlijke barcelonés in je naar boven halen! Of alvast een kijkje nemen op onze webshop!

Inloggen

Nog geen account? Klik hier