In the mood for bright colours?

In the mood for bright colours?

Namasté! Welkom in India, het land van kleur. Van felle kleuren meerbepaald. Overal waar je kijkt zie je kleurrijke gebouwen, marktkraampjes, gewaden … 

Bruisende stadsenergie
Delhi, de bruisende hoofdstad van India én het kloppende hart van de bekendste toeristische regio Rajasthan. Net zoals Boedapest bestaat de stad eigenlijk uit twee delen: Old Delhi en New Delhi. Magnifieke moskeeën en havelis, de kenmerkende huizen van rijke edellieden. De architectuur van het nieuwe stadsdeel heeft zich vooral gevormd door de Britten. Tijdens hun kolonisatieperiode integreerden de Britten elementen van de Indiase islamitische architectuur in de Europese neoclassicistische stijl. 

Maar waarom geven we je een korte schets van India mee? Wel, omdat onze eigenste Kurt en Stef richting dit prachtige land trokken, op meubelspeurtocht!

Loslopend wild
Af en toe opgehouden door een heilige koe die de straat op haar gemakje overstak, bereikten Kurt en Stef de hoofdstad waar ze Delhi Fair bezochten, op zoek naar pareltjes om aan de nieuwe collectie toe te voegen. Ze keken hun ogen uit, wat een prachtige handgemaakte meubels vonden ze daar.

Blue skies ahead
Next stop? Jodhpur aka the blue city. Deze stad was ooit het epicentrum van de handel in India. Koper, opium, dadels, koffie en zijde werden er met kilo’s tegelijk verkocht. Vandaag vind je er andere handelswaren: meubels, geïnspireerd door de materialen die in de eeuwenoude gebouwen van de stad gebruikt werden. En uiteraard kan je niet in Delhi en de blue city terechtkomen zonder wat cultuur op te snuiven. 

Maharadja ontdekt?
Hebben Kurt en Stef er de maharadja onder de meubels gevonden? Misschien … Aan jou om het binnenkort te ontdekken in onze showroom!

Inloggen

Nog geen account? Klik hier