In the mood for … Bali vibes?

In the mood for ... Bali vibes?

Gevarieerde landschappen, weelderige rijstvelden, opdoemende vulkanen, religieuze tempels en intieme baaien. Uiteraard refereren we naar het iconische Bali. Niet meteen het grootste eiland van Indonesië, maar wel het bekendste én meest geliefde.


Hoe kan je er nu niet van houden: het vulkanische eiland loopt over van het natuurschoon. Paradijselijke stranden, adembenemende watervallen, tropische regenwouden, eeuwenoude tempels … Bali heeft voor elk type reiziger wat wils: of je nu van avontuur, cultuur of rust houdt, Bali is thé place to be. Maar waar komt die mix van natuur en cultuur vandaan?


Melange van nationaliteiten
Als je weet hoeveel nationaliteiten het eiland bewoonden, zal het je niet verwonderen dat Bali een immens gevarieerd eiland is. 200.000 jaar geleden maakten Chinezen de oversteek naar al Bali dwipa, de naam waaronder Bali toen bekendstond, en introduceerden er rijst. Vandaar de iconische rijstvelden. Vanaf 1500 zetten enkele Europeanen voet aan wal. Eerst kwamen de Portugezen, dan de Nederlanders. Tussendoor passeerden ook nog de Japanners. De Nederlanders bleven het langst, daarom dat je hier en daar nog een woordje Nederlands herkent als je door de straten van Bali struint.


Typisch houtsnijwerk
Wandel door groene rijstvelden, zwem onder watervallen in de jungle, drink je favo cocktail in een beachbar, geniet op het strand in een rustige baai … En zet grote ogen op bij het zien van de authentieke Balinese kunst die beïnvloed werd door Europese kunstenaars. Vooral in het houtsnijwerk en de schilderkunst herken je een mix van stijlen, wat die Balinese kunst zo typeert.


Met de liefste glimlach
Nog iets wat Bali typeert: de Balinezen doen alles met het volste respect en bovenal met een lach. En dat is eigenlijk ook wat je mag verwachten als je bij Prananatha binnenwandelt. Bali vibes ten top, bij onze medewerkers die je opwachten in de showroom, maar ook in onze kasten, tuinmeubels en decoratie vind je een hint van Bali.


Bali vibes bij je thuis
Dus: geen tijd om helemaal naar Bali te trekken? Creëer je eigen Jungle Swing of plof neer in je loungeset en beeld je de uitgestrekte rijstvelden in. Bij Prananatha vind je absoluut stuks die je thuis de Bali vibe laten uitstralen.

Inloggen

Nog geen account? Klik hier