In the mood for a magical touch?

In the mood for a magical touch?

Winter, het seizoen waar dagen koud en donker zijn. Maar ook het seizoen waar het des te magischer is als de zon haar snoet laat zien of als je een heldere sterrenhemel ziet. Het seizoen met kerst en nieuw. Met familie en vrienden. Met gezellige avonden vol sprankelende wijn, spetterende diners en zeemzoete desserts. Zo ook in het iconische Ijsland.


Over de gastronomie van Ijsland zijn de meningen verdeeld. Over het landschap daarentegen, daar is menig reiziger vol lof over. Mocht je een volledige dag door Ijsland rijden, dan waan je je om de paar uur in een ander land. Zo divers is het landschap van dit relatief jonge eiland. Ijsland mag dan wel 20 miljoen jaar geleden ontstaan zijn, het is namelijk nog maar zo’n 1200 jaar bewoond. Het ontstond destijds door vulkanische activiteit in de Atlantische Oceaan.


En dat is nog duidelijk merkbaar op het eiland. Ijsland bestaat voornamelijk uit gebergte. Verwacht geen torenhoge bergen, eerder middelhoge. Je ziet gletsjers, tafelbergen, maar evengoed slapende en zelfs enkele actieve vulkanen. Daartussen banen rivieren zich een weg naar zee. De geologisch jonge leeftijd van Ijsland zorgt er tevens voor dat rivieren hun weg nog door het harde basalt moeten vinden. Die ‘slijtage’ vergt tijd, en daardoor vinden rivieren niet altijd een doorgang. Vandaar de vele watervallen die je op het eiland kan aanschouwen.


Nu we het toch over water hebben, de kustlijn wordt gekenmerkt door fjorden en baaien. Sommige fjorden zijn in de winter enkel te bereiken over water. En ook in de zomer trek je er best door met een 4×4.


Heb je het toch even te koud in je thermisch ondergoed? Verwarm je dan even aan een geiser. Met wat geluk spuit deze heetwaterbron net wat water en stoom de lucht in. Of nog beter: haal je hart op aan een glimps van het noorderlicht. Pas dan is je reis naar het fenomenale Ijsland écht geslaagd.


Heb jij het (noorder)licht gezien en vind je het dus hoog tijd om je interieur wat winterse flair te geven? Kom langs in onze showroom of neem een sneak peek op onze webshop.

 

ONZE SHOWROOM TE KNESSELARE ZAL GESLOTEN ZIJN TOT EN MET 18/02/2024 .

KOM GERUST ONZE SHOWROOM TE WAASMUNSTER ONTDEKKEN GEDURENDE DEZE PERIODE.

Inloggen

Nog geen account? Klik hier