In the mood for … a hidden oasis?

Terracotta meubelen in teak

Ken je Mexico vooral van “Mexicooooo, Mex-iiiiiiiii-coooooo”? De Zangeres zonder Naam staat voor eeuwig in ons geheugen gegrift, of haar stem toch. Voor ons is Mexico het land van liefde en van zon, van fiestas en tequila, van guacamole en tortilla, van tempels en flamingo’s, van woestijn en dromerige meren. Maar ook van terracotta en teak.

Tropisch wegdromen
Het zuiden van Mexico is een waar tropisch paradijs. Ga snorkelen, spot schildpadden of bestudeer flamingo’s en pelikanen. Laat je smaakpapillen ontploffen met de pittigste quesadilla’s. Ben je niet zo’n fan van koriander? Dan leer je best de volgende zin: “Sin cilantro por favor”. Wat zoveel wil zeggen als: gelieve geen zeepsmaak aan mijn gerecht toe te voegen. Moet je toch je gerecht even doorspoelen? Dan krijg je steevast een shotje tequila voorgeschoteld.

Mexico wordt vaak omschreven als het gevaarlijkste land door de beruchte drugkartels. Neem het – net zoals je tequila – met een korreltje zout. De steden in het zuidelijke deel van Mexico worden beschouwd als de veiligste plaatsen om te bezoeken. Hier bevinden zich de drukst bezochte toeristische steden, wat voor minimale criminaliteit zorgt.

7 tinten terracotta
Een vleugje mysterie ontdek je in de Maya tempels in Chichén Itza. Terracotta is hun lijfkleur, dé grote inspiratie voor onze decoratieve kussens en vazen. De kleurrijke maskers van de Azteken vormden dan weer de basis voor de tekeningen die onze tapasbordjes en potjes sieren.

Nog iets typisch Mexicaans? Grenen meubelen, een houtsoort met diverse kleurschakeringen die voor een ongeziene warme toets zorgen in je interieur. Combineer het voor je stoelen met een gevlochten rieten zitting en je brengt de tropen in huis. Teak in zijn nature of zwart bewerkt vormt een volgende logische meubelkeuze als je de Mexicaanse toer wilt opgaan.

Mexico, mi amor
Met terracotta meubelen in teak, een kleurrijk lijnenspel op potten en vazen, fleurige kussens en natuurlijke tapijten transformeer je je interieur in een Mexicaanse cabana. Creëer je eigen verborgen oase. Wie houdt er nu niet van? Ontdek onze nieuwste collectie online of in onze showroom.

Inloggen

Nog geen account? Klik hier