Een interieur voor al je zintuigen

“I think this is the beginning of a beautiful friendship”, zei Humphrey Bogart’s personage Rick tegen Louis op het einde van de klassieker Casablanca. Deze awardwinning film gaat de geschiedenis in als een van de beste films aller tijden. Of je hem nu gezien hebt of niet, de naam Casablanca doet vast een belletje rinkelen. Als het niet door de film komt, dan wel door de stad in het westen van Marokko.

Het land van duizend zintuigen
Marokko bood al meermaals het decor voor films, maar verspreidde ook de prachtige cultuur van de Moren tot over het Spaanse vasteland. Denk maar aan het Alhambra in Granada, het toonbeeld van magnifieke Moorse kunst. Ook in Marokko zelf liet de Moorse cultuur zijn sporen na. Je kijkt er je ogen uit, en dat is ook meer dan logisch, want Marokko staat gekend als “het land van duizend zintuigen”.

Uit de medina in Fez komen geuren, kleuren en geluiden voort die niet te evenaren zijn. In het doolhof van 9.400 straatjes spot je honderden minaretten, fonteinen en mozaïeken. Struin je door de lokale markt van Marrakesh hoor je een geroezemoes dat enkel daar voorkomt. Marktkramers proberen elkaar te overstemmen, terwijl locals zachtjes onderhandelen over het beste stuk fruit.

De drukte ontsnappen? Trek de Sahara in. Je zou denken dat kilometers zand je maar één indruk geven, maar niets is minder waar. Het geritsel van zand onder je voeten (of onder de hoef van je kameel), de wind die zacht of harder waait, het gevoel van de zon op je huid … En wie weet bots je wel op een fata morgana …

Aarde met de hand
Kijk je in de Sahara even op, dan zie je de pieken van het Atlasgebergte, het eeuwenoude herkenningspunt voor menig handelaar. Marokko is als het kruispunt van Afrika, Europa en het Midden-Oosten altijd al de plaats geweest waar traditie en innovatie elkaar ontmoeten. Wat altijd gebleven is? Het met de hand vormgeven van aardewerk. Pure ambacht die met veel liefde wordt uitgevoerd. Denk maar aan de typische tajines, schalen of borden.

Bij Prananatha vind je meubelen en decoratie in verschillende maten, kleuren en patronen. Snuister rond in onze showroom.

Inloggen

Nog geen account? Klik hier