Urban jungle in huis én op je terras 

Urban jungle

Een echte natuurliefhebber? Omring je jezelf met natuurlijke materialen en enorm veel kamerplanten? Is je tuin je happy place? Zou je eigenlijk het liefst te midden van de jungle wonen? Dan zou jij perfect aarden in Argentinië, of in je eigen gecreëerde urban jungle, bij je thuis. Laten we je eerst onderdompelen in de prachtige natuurwonderen van Argentinië, die de inspiratie zullen vormen voor jouw interieur en terras.

De 4 natuurelementen in Argentinië
Dat de natuur immens gevarieerd is in Argentinië bewijzen de verschillende regio’s en natuurgebieden: van de hoogste watervallen tot roodgekleurde rotsformaties en gigantische cactussen. Van water, tot aarde, wind en vuur.

Water
Op het drielandenpunt tussen Brazilië, Paraguay en Argentinië vind je Iguazú, het nationale park waar twee rivieren samenvloeien. Maar waar het park vooral om bekend staat zijn de 2.700 meter brede watervallen, dé grootste toeristische trekpleister van de regio en de reden waarom het op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. De duivelskeel is een cirkelvormige waterval van maar liefst 80 meter hoog, en wordt omringd door een subtropisch regenwoud. Spring je liever niet in het diepe en hou je het liever op je eigen zwembad? Installeer je in onze Etona of Flo sofa set!

Aarde
In La Rioja, in het midden van Argentinië, kom je in woestijngebied terecht, met al dan niet een fossiel onderweg. De natuurparken Ischigualasto en Talampaya beslaan 275.000 hectare. Overdag is het daar bloedheet, ’s nachts ijzig koud. In de zomer krijg je te maken met stortregens en in het voorjaar met sterke wind. Voor de wind kan je trouwens perfect schuilen onder een van onze parasols.

Wind
En zo komen we bij een volgend natuurelement. De viento zonda trekt van noord naar zuid over de pampa’s, de subtropische graslanden van Argentinië. Wij kennen vooral pampasgras, dat overigens perfect past bij het urban jungle idee in huis.

Vuur
Watervallen, bossen, bergen en gletsjers, maar – in tegenstelling tot wat de naam beweert – geen vuur in Tierra del Fuego. Dat vuurtje zal je zelf moeten stoken, op je eigen terras, in je eigen Kadai vuurschaal. Dit nationale park ligt in het Argentijnse deel van Vuurland, niet ver van Ushuaïa.

Hoe vertaal je Argentinië naar je huis of terras?
Argentinië is de perfecte combinatie van stad en natuur. Eigenlijk de levendige vertaling van een stijl die we Urban Jungle noemen. Die is gebaseerd op de natuur en kenmerkt zich logischerwijs door het gebruik van aardetinten en hout. Denk aan rieten stoelen, rotan lampen, katoenen kussens, linnen stoffen, kurk … Combineer dus zoveel mogelijk natuurlijke materialen en voilà, je hebt je eigen jungle look in huis en op je terras gecreëerd!

Liever naar Ibiza?
Over Ushuaïa gesproken … Nee, niet het liedje van K3, wel het befaamde hotel mét club in Ibiza. Dit Spaanse eiland vormt een meer dan waardig alternatief als je niet de halve wereld wilt rondreizen om in zuiderse sferen te vertoeven. Een nog betere optie? Blijf gewoon thuis, want Ibiza vibes creëer je makkelijk op je eigen terras dankzij onze tuinmeubelen in die typische natuurlijke materialen zoals hout en riet, gecombineerd met witte stof. Denk maar aan onze Simon sofa of onze idyllische Dahan Gazebo. Je waant je onmiddellijk op een Spaans strand!

Inloggen

Nog geen account? Klik hier